BLOG

Season Closing Competition – SunGarden Champion – SungardenGolf Club

Season Closing Competition a fost ultima etapă din seria de competitii “Sungarden Champion”, opt la număr, organizată în sistemul Golf League. Seria a început cu o comeptiție de deschidere ( Season Opening Competition ) și a fost urmată de competiții lunare desfășurate în prima Vineri din fiecare lună.

Regulament Sungarden Champion – PGA Tour si PGA Tour Playoffs

Au fost două categorii de joc, împărțirea fiind bazată exclusiv pe handicapul exact al jucătorului în momentul în care acesta participă la prima competiție. Astfel,  Cat 1 pentru jucătorii cu HCP: 0-18 si Cat 2 pentru jucătorii cu HCP: 18.1-36. Sistem Punctaj Sungarden Champions - Season Closing Competition

Pentru fiecare rundă individuală la care a participat, jucătorul a primit un număr pre-stabilit de puncte bazat pe pozitia lui în clasament (De ex: Locul 1 – 500 puncte, locul 2 – 300 puncte, etc.). Vezi pe am.golf numărul exact de puncte pentru fiecare poziție.

Pentru finală, punctele fiecărui jucator au fost resetate la o valoare prestabilită bazată pe poziția lui în clasament după sezonul regulat ( De ex: Locul 1: 2000 puncte, locul 2: 1800 puncte, etc. vezi tabelul alăturat ). Ideea distribuirii punctelor a fost, ca în finală, fiecare jucător să aibe șanse reale (chiar dacă nu egale ) să câștige iar primii 5 jucători să câștige garantat dacă castigă finala.

Punctajele exacte sunt folosite după formulele definite de PGA Tour si PGA Tour Playoffs.

Season Closing Competition – FINALA 

Nu cred că am stat pe prognoza meteo niciodată mai mult ca și săptămâna trecută. Șansele de ploaie erau de peste 50% și asta în sezonul de toamnă/iarnă înseamnă că sigur plouă.  Dar cum a și spus înainte prietenul Florin C. șanse de 50% înseamnă până la urmă 50% ( poate să plouă sau poate să nu plouă ). A avut dreptate, nu a plouat și am avut parte de o vreme foarte bună pentru golf.

Cei 38 de jucători au jucat Season Closing Competition – FINALA –  în aproximativ 5 ore, pe un teren foarte bine întreținut ( mulțumim HEAD Greenkeeper-ului Jimborean Cristian și întregii echipe ). Vinul fiert de la teebox-ul opt și băuturile de la green-ul cu numărul doi au fost suficiente pentru a ne mai încălzi și a ne hidrata pe durata competiției.

Clasament Season Closing Competition

Cat. 1 stroke play: 1.Nicolae Căpușan, 2. Daniel Morar, 3. Adrian Sătmărel

Cat. 2 stableford: 1. Roberto Castellano, 2. Bogdan Capitan, 3. Călin Sîmpălean

SunGarden Champions 2017 – Premiere – Petrecere

După încheierea etapei jucătorii, alături de însoțitori, au fost invitați de către organizatori în Regina Maria BallRoom pentru petrecerea sfârșitului de sezon. Tot aici au fost înmânate campionilor diplomele, cupele și premiile.

Cat. 1 stroke play: 1.Nicolae Căpușan, 2. Daniel Morar, 3. Adrian Sătmărel

Cat. 2 stableford: 1. Roberto Castellano, 2. Florin Ciosan, 3. Bogdan Capitan

Pentru că domnul Nicolae Căpușan a fost campion la categoria 1 iar premiul a fost un abonament de golf pentru anul 2018 s-a decis acordarea premiului prin tragere la sorț dintre jucătorii de golf prezenți. Viorel Coman a fost norocosul câștigător care a primit un abonament pentru sezonul viitor la SunGarden Golf Club.

Concluzie 

Acest eveniment a fost organizat de Sungarden Resort atât pentru abonați cât și pentru cei care nu au abonament iar principiul înscrierilor a fost primul venit – primul servit. Un aspect important a fost că taxa de înscriere la concurs a fost gratuită la fel ca și participarea jucătorilor la petrecere alături de însoțitori. Sigur mai pun aici și faptul că am avut parte de acces gratuit la SPA-ul din complex iar cei care au fost cazați în hotel au beneficiat de reduceri din tariful de bază.

Iată că încet dar sigur cluburile ( în acest caz Sungarden Golf Club ) își îndreaptă atenția către jucători și încearcă să îi apropie prin evenimente ( concursuri, petreceri )  sponsorizate.

În încheiere as vrea să mulțumesc întregii echipe de la Sungarden Resort pentru excelenta găzduire, pentru superbul concurs prin care au încheiat sezonul dar și pentru petrecerea de sâmbătă seara. Felicitări participanților dar mai ales CAMPIONILOR.

Înainte de plecarea spre casă m-am jucat puțin cu o mini dronă și vă atașez aici câteva poze.

Pe data viitoare,

Călin Păcurar – www.golfinromania.com

Facebook sau Linkedin sau Twitter sau Instagram și mai nou Youtube

GIR_Fb-pp

 

Calendar zile libere 2018: Câte mini vacanțe poți merge la golf în anul următor

cache_golf in romania - calendar zile libere 2018Suntem aproape de sfârșitul anului clendaristic 2017 și probabil mulți dintre voi își fac planuri de vacanță pentru anul care urmează. Dacă îți place să călătorești sau dacă îți place să ieși la câteva runde de golf, atunci trebuie neaparat să vezi care este calendarul cu zilele libere ale anului 2018.

Înainte însă nu uita că mai sunt câteva zile libere din anul 2017 și poți profita de acestea pentru a merge la golf în zonele mai calde ale Europei:  Sfântul Andrei – 30 noiembrie 2017 – joi; Ziua Naţională a României – 1 decembrie 2017 – vineri; Crăciunul – 25 decembrie 2017 – luni, 26 decembrie 2017 – marţi; Continue reading

3 motive să ajungi la Oradea în mini-vacanța de 1 Decembrie I Golf de Ziua Națională a României I

Sfârșitul sezonului de golf pentru anul 2017 este deja aici. Mai sunt două concursuri pe terenurile de golf din România. Season Closing Competition pe 18 noiembire la SunGarden Golf Club și respectiv Golf de Ziua Națională a României pe 1 decembrie la King’s Land Country Club.

Sigur pentru ChampDu Golf și GolfRoom Bucharest sezonul abia începe iar cei care sunt prin zonă au mare noroc cu acestea.   Azi aș vrea să te invit în mini-vacanța de 1 Decembrie la mine acasă, la terenul unde am învățat să joc golf și în orașul în care trăiesc, Oradea. Ca și la orice invitație serioasă am să îți povestesc ce poți face prin zonă și ce ai de văzut dacă petreci weekendul respectiv în Oradea. Continue reading

Concursurile sfârșitului de sezon I Golf în România

Toamnă - Concursurile sfârșitului de sezonNe apropiem cu pași repezi de sfârșitul sezonului de golf și aș vrea să vă descriu ultimele concursuri din acest an la care vă recomand cu mare drag să participați pentru că vom avea o pauză destul de lungă. Sigur cele două simulatoare din București abia încep sezonul de concursuri indoor dar am considerat că e bine să enumăr și concursurile organizate de acestea. Continue reading

Inaugurarea Theodora Golf Club, facilități, tarife și galerie foto

Călin Păcurar alături de Klaus Iohannis la inaugurarea Theodora Golf ClubAu trecut deja două zile de la inaugurarea Theodora Golf Club și am văzut în acest interval zeci de știri și videoclipuri, sute de pagini scrise în online, mii de poze postate în social media. Un eveniment cu adevărat major pentru golful din România, la care au participat foarte mulți oameni. Jucători de golf, profesori de golf, personalități din viața publică, oameni de afaceri și nu în ultimul rând Președintele României Klaus Iohannis, pasionat în ultima perioadă de acest sport minunat – jocul de golf.

Inaugurarea Theodora Golf Club a fost un eveniment foarte reușit care s-a bucurat de o mediatizare excelentă pe toate canalele posibile: televiziuni, presă scrisă și online, social media, etc. Continue reading

Save the date pe terenul de golf

,, Save the date pe terenul de golf ‘” a fost atât ideea mea cât și a soției mele și mă bucur tare mult că am făcut acest filmuleț acum doi ani. Deja știți că sunt foarte pasionat de golf iar acest filmuleț confirmă, dacă mai e de confirmat ,, nebunia ”.

Pe o zi ploioasă de vară, cu aproximativ o lună înainte de nuntă, am filmat/fotografiat aproape toată ziua. Ne-am simțit superb și cu siguranță a fost cea mai distractivă zi petrecută pe terenul de golf. Continue reading

Scroll to top
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial