BLOG

Golf indoor și simulatoare de golf în România

Încă de la deschiderea celor două locații de golf indoor din țara noastră ( ambele în București ) mi-am dorit să ajung la ele, să joc, să le testez și să simt cum e să joci golf indoor în România. Am fost săptămâna trecută dar înainte să iți descriu experiența aș vrea să încep cu explicația termenului mai sus amintit.

Ce este golf indoor ? Exemplu de golf indoor - Golf Amstelveen

Golf indoor este termenul folosit pentru toate activitățile de golf care se desfășoară înăuntru ( într-o încăpere ); zonă de putting, zonă de chipping, driving range, simulatoare.

A apărut ca alternativă de antrenament pentru perioada în care terenurile sunt închise ( sezonul de iarnă ) însă în zilele noastre acestea câștigă teren din ce în ce mai mult în fața unui antrenament în driving range, mai ales în orașele mari.

Ce este un simulator de golf ? 

Un simulator este un dispozitiv tehnic, amplasat de obicei indoor și legat la un calculator, care îți simulează jocul pe un driving range sau pe un teren de golf. În funcție de tehnologia acestuia, dispozitivul fie redă pe un monitor date precum terenul, traiectoria mingii, unghiurile crosei, viteză, direcție, etc. fie proiectează pe un ecran aceste date.

Primele simulatoare de golf au apărut în anii ’90 și au fost cunoscute sub denumirea de ,, Screen Golf ” iar popularitatea acestor simulatoare a atins cote de neimaginat în Corea de Sud. Costurile unui simulator de golf pornesc de la câteva sute de dolari iar cele mai performante ajung la câteva zeci de mii de dolari.

Mai multe despre indoor golf și simulatoare AICI 

Locații de golf indoor și simulatoare în România

Prima tehnologie ( simulator ) din România a fost adusă de profesorul Mircea Stoica care are în dotare un dispozitiv Flightscope x 2 și K-vest 3D. Am scris despre experiența mea cu Mircea, anul trecut și poți să citești AICI articolul integral.  Începând cu acest an, Mircea își desfășoară activitatea de profesor la Theodora Golf Club și am văzut că există și acolo o locație indoor.

Am să pun ca locație de golf indoor și spațiul pe care îl au cei de la Lac De Verde, cu trei culuare de driving range. În ultimul an în București au fost deschise două locații de golf indoor, ambele au și simulatoare. GolfRoom tocmai a sărbătorit un an de funcționare iar Champ Du Golf a fost deschis oficial în septembrie 2017.

Avem astfel patru locuri de golf indoor și respectiv două simulatoare de golf.

Ce oferă GolfRoom golf indoor GolfRoom

 • locație superbă, aproape de centru
 • tehnologie Foresight Sports GC2 + HMT, 10.000 frames pe secundă
 • 3 simulatoare ( 3 culuare de joc – antrenament )
 • 9 terenuri de golf
 • driving range
 • școală de golf
 • coffee bar
 • terasă exterioară
 • abonament anual
 • green fee 18 găuri 150 lei
 • wine bar & restaurant ( la subsol, afacere diferită )

Am jucat la GolfRoom, concursul PORSCHE GOLFROOM CUP –  ABU DHABI pentru prima dată pe un simulator și chiar dacă nu am reușit o clasare foarte bună ( locul 13 din 36 ) am reușit un surprinzător +19 ceea ce e foarte bine pentru mine. Experiența a fost una foarte plăcută și îi mulțumesc din suflet lui Alexandru Voicu pentru găzduire, ajutor și amabilitate.

Găsești mai multe informații despre GolfRoom AICI

Ce oferă Champ Du Golf

 • un total de peste 2000 mpgolf indoor - Champ Du Golf
 • tehnologie TrackMan™
 • 3 simulatoare ( 3 culuare de joc – antrenament )
 • 86 terenuri de golf
 • driving range
 • școală de golf
 • zonă de chip & putt
 • putting green de 180m² cu 8 găuri de antrenament
 • green fee 18 găuri 200 lei
 • vestiar, PRO shop, coffee,  whiskey & gin bar
 • golf membership 1000 euro/an ( alte variante  aici )

Unicredit Leasing sprijina golf indoor Champ Du GolfAm jucat la Champ Du Golf,  două runde a câte 18 trasee. Mi-a plăcut foarte mult amenajarea, tehnologia, putting geen-ul indoor care e pur și simplu imens.

Este o investiție în viitorul golfului din România și profesionalismul pe care l-am văzut aici este unul de înaltă clasă, nu mai spun că am avut ocazia să îl revăd pe profesorul de golf Gabriel Toader de la care eu am primit inițierea în acest sport.

Îi mulțumesc lui Adrian Sasu pentru ajutor, găzduire și pentru transferurile private cu superbul BMW i3. Găsești mai multe informații despre Champ Du Golf AICI .

Plusuri simulatoare indoor

 • În ambele cazuri am avut impresia că sunt pe terenul de golf din perspectiva jocului în sine,  adică tehnologia a simulat exact jocul meu de golf.
 • joci 18 trasee într-o oră ( singur )
 • joci pe multiple terenuri de golf într-o singură locație
 • date în  timp real despre: unghi de lansare, viteză swing, distanțe, etc.
 • sunt în localități deci accesul foarte rapid
 • te antrenezi indiferent de anotimp, pe toată perioada anului

Minusuri simulatoare indoor

Da e cu GIMME între 1 și 1.8 m în funcție de setări, pentru că e aproape imposibil să introduci mingea în cupă. După părerea mea jocul de putting nu seamnă cu realitatea și e departe de adevăr. Din cele 72 de trasee jucate cred că am introdus mingea în cupă de maxim 5 ori. Aș mai pune la minus că ieși ușor din bunker ( cu orice crosă ) și faptul că stai tot timpul pe suprafață dreaptă, sigur asta ar putea părea ca și un plus dar nu este deoarece în jocul de pe teren o să întâmpini dificultăți.

Cum ajungi la București ?Golf bag în drum spre golf indoor

Dacă stai la 100 – 300 km de capitală autoturismul personal este cu siguranță soluția optimă însă dacă stai mai la vest ( Baia-Mare, Satu-Mare, Bihor, Cluj, Arad, Timiș, Sibiu atunci ai opțiunea să mergi cu avionul la prețuri începând de la 90 lei/segment, 180 lei tur/retur ( zbor low cost fără bag, cu achiziție din timp ).

Cazare: 30 – 50 euro/noapte cu mic – dejun

Taxi: 30 de lei ( Aeroport – GolfRoom )

Transfer gratuit dacă mergi la Champ Du Golf ( solicită transfer la rezervare tee-time )

Concluzii 

Cu siguranță cel mai mare avantaj pe care îl are GolfRoom este amplasamentul excelent iar la Champ Du Golf cel mai mare avantaj este suprafața și dotările pe care le are. Nu vreau să fac o comparație între cele două pentru că fiecare are rolul lui în golful din România și proprietarii și-au investit banii pentru ca noi cei pasionați să avem parte de metode inedite și facile de antrenament.

Recomand cu drag să jucați în ambele locații și să trageți singuri concluziile…

Pe data viitoare,

Joc Bun,

Călin Păcurar – www.golfinromania.com

Facebook sau Linkedin sau Twitter sau Instagram și mai nou Youtube

GIR_Fb-pp

Cifre și statistici 2017: unde am jucat, cât am scris și cum a evoluat jocul de golf în România

Cifre și statistici 2017…

A trecut ceva timp de la ultimul articol publicat pe www.golfinromania.com  … dar știți cum se spune, din când în când fiecare dintre noi are nevoie de câte o pauză, indiferent de domeniul în care activăm. Să nu mai spun că am jucat mai mult golf iarna asta decât în mijlocul sezonului și asta mi-a luat destul de mult timp. Continue reading

Calendar zile libere: Câte mini vacanțe poți merge la golf în 2018

cache_golf in romania - calendar zile libere 2018Dacă îți place să călătorești sau dacă îți place să ieși la câteva runde de golf, atunci trebuie neaparat să vezi care este calendarul cu zilele libere ale anului 2018.

.

Calendar zile libere 2018 

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nougolf56 calendar zile libere 2018
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
8 aprilie 2018 (duminică), 9 aprilie (luni) — Paștele
1 mai — Ziua Muncii
27 mai (duminică), 28 mai (luni) — Rusalii
1 iunie – Ziua Copilului
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Spor la rezervări iar dacă ai ponturi despre locații bune în care ai fost la golf nu ezita să îmi scrii.

Atât despre subiectul: Calendar zile libere 2018

Pe data viitoare,

Călin Păcurar – www.golfinromania.com

Facebook sau Linkedin sau Twitter sau Instagram și mai nou Youtube

GIR_Fb-pp

3 motive să ajungi la Oradea în mini-vacanța de 1 Decembrie I Golf de Ziua Națională a României I

Sfârșitul sezonului de golf pentru anul 2017 este deja aici. Mai sunt două concursuri pe terenurile de golf din România. Season Closing Competition pe 18 noiembire la SunGarden Golf Club și respectiv Golf de Ziua Națională a României pe 1 decembrie la King’s Land Country Club.

Sigur pentru ChampDu Golf și GolfRoom Bucharest sezonul abia începe iar cei care sunt prin zonă au mare noroc cu acestea.   Azi aș vrea să te invit în mini-vacanța de 1 Decembrie la mine acasă, la terenul unde am învățat să joc golf și în orașul în care trăiesc, Oradea. Ca și la orice invitație serioasă am să îți povestesc ce poți face prin zonă și ce ai de văzut dacă petreci weekendul respectiv în Oradea. Continue reading

Concursurile sfârșitului de sezon I Golf în România

Toamnă - Concursurile sfârșitului de sezonNe apropiem cu pași repezi de sfârșitul sezonului de golf și aș vrea să vă descriu ultimele concursuri din acest an la care vă recomand cu mare drag să participați pentru că vom avea o pauză destul de lungă. Sigur cele două simulatoare din București abia încep sezonul de concursuri indoor dar am considerat că e bine să enumăr și concursurile organizate de acestea. Continue reading

Inaugurarea Theodora Golf Club, facilități, tarife și galerie foto

Călin Păcurar alături de Klaus Iohannis la inaugurarea Theodora Golf ClubAu trecut deja două zile de la inaugurarea Theodora Golf Club și am văzut în acest interval zeci de știri și videoclipuri, sute de pagini scrise în online, mii de poze postate în social media. Un eveniment cu adevărat major pentru golful din România, la care au participat foarte mulți oameni. Jucători de golf, profesori de golf, personalități din viața publică, oameni de afaceri și nu în ultimul rând Președintele României Klaus Iohannis, pasionat în ultima perioadă de acest sport minunat – jocul de golf.

Inaugurarea Theodora Golf Club a fost un eveniment foarte reușit care s-a bucurat de o mediatizare excelentă pe toate canalele posibile: televiziuni, presă scrisă și online, social media, etc. Continue reading

Scroll to top
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial